Changes of organic acids and phenolic compounds contents in grapevine berries during their ripening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F13%3A00071658" target="_blank" >RIV/00216224:14410/13:00071658 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/13:00204109 RIV/70883521:28110/13:43869986
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11532-013-0288-2" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/s11532-013-0288-2</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11532-013-0288-2" target="_blank" >10.2478/s11532-013-0288-2</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of organic acids and phenolic compounds contents in grapevine berries during their ripening
Popis výsledku v původním jazyce
Changes of total content of phenolic substances, alteration in total titratable acidity and differences in tartaric acid content in grapes of four white (Müller-Thurgau ? MT, Pinot Blanc ? Rulandské bílé in Czech, RB, Sauvignon (Sg), and Muscat Ottonel ?Muškát Ottonel in Czech, MO) and two blue (Dornfelder ? Df and Blue Frankish ? Frankovka in Czech, Fr) grapevine varieties throughout their growth, ripening and maturing (July ? November). Potentiometric titration was applied for the determination of total titratable acids in grapes (expressed as tartaric acid equivalents in g/l). A spectrophotometric method according Rebelein based on the formation of a colored complex of amonium metavanadate and tartaric acid was used for determination of tartaric acid in green juice made by pressing unripe grapes.
Název v anglickém jazyce
Changes of organic acids and phenolic compounds contents in grapevine berries during their ripening
Popis výsledku anglicky
Changes of total content of phenolic substances, alteration in total titratable acidity and differences in tartaric acid content in grapes of four white (Müller-Thurgau ? MT, Pinot Blanc ? Rulandské bílé in Czech, RB, Sauvignon (Sg), and Muscat Ottonel ?Muškát Ottonel in Czech, MO) and two blue (Dornfelder ? Df and Blue Frankish ? Frankovka in Czech, Fr) grapevine varieties throughout their growth, ripening and maturing (July ? November). Potentiometric titration was applied for the determination of total titratable acids in grapes (expressed as tartaric acid equivalents in g/l). A spectrophotometric method according Rebelein based on the formation of a colored complex of amonium metavanadate and tartaric acid was used for determination of tartaric acid in green juice made by pressing unripe grapes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Central European Journal of Chemistry
ISSN
1895-1066
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1575-1582
Kód UT WoS článku
000322010400002
EID výsledku v databázi Scopus
—