Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Discriminatory power of MALDI-TOF MS protein profiling analysis of pork meat and meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F24%3A00136320" target="_blank" >RIV/00216224:14740/24:00136320 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/24:43881215

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814624008045" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814624008045</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.139155" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2024.139155</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Discriminatory power of MALDI-TOF MS protein profiling analysis of pork meat and meat products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    orty different sample preparation methods were tested to obtain the most informative MALDI-TOF MS protein profiles of pork meat. Extraction by 25% formic acid with the assistance of zirconia-silica beads followed by defatting by methanol:chloroform mixture (1:1, v /v) and deposition by using the layer -by -layer method was determined as the optimum sample preparation protocol. The discriminatory power of the method was then examined on samples of pork meat and meat products. The method was able to discriminate between selected salami based on the production method and brand and was able to monitor the ripening process in salami. However, it was not able to differentiate between different brands of pork ham or closely located parts of pork meat. In the latter case, a more comprehensive analysis using LC-MS/MS was used to assess the differences in protein abundance and their relation to the outputs of MALDI - TOF MS profiling.

  • Název v anglickém jazyce

    Discriminatory power of MALDI-TOF MS protein profiling analysis of pork meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    orty different sample preparation methods were tested to obtain the most informative MALDI-TOF MS protein profiles of pork meat. Extraction by 25% formic acid with the assistance of zirconia-silica beads followed by defatting by methanol:chloroform mixture (1:1, v /v) and deposition by using the layer -by -layer method was determined as the optimum sample preparation protocol. The discriminatory power of the method was then examined on samples of pork meat and meat products. The method was able to discriminate between selected salami based on the production method and brand and was able to monitor the ripening process in salami. However, it was not able to differentiate between different brands of pork ham or closely located parts of pork meat. In the latter case, a more comprehensive analysis using LC-MS/MS was used to assess the differences in protein abundance and their relation to the outputs of MALDI - TOF MS profiling.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FOOD CHEMISTRY

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

    1873-7072

  • Svazek periodika

    449

  • Číslo periodika v rámci svazku

    AUG

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1-11

  • Kód UT WoS článku

    001228890700001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85189853921