Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isolation of Arcobacter butzleri and A. cryaerophilus in Samples of Meats and from Meat-Processing Plants by a Culture Technique and Detection by PCR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F03%3A00000614" target="_blank" >RIV/00216275:25310/03:00000614 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216275:25310/03:00006599

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isolation of Arcobacter butzleri and A. cryaerophilus in Samples of Meats and from Meat-Processing Plants by a Culture Technique and Detection by PCR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A pilot survey of sources of contamination with arcobacters, which represent a potential risk for humans, is described. A wide range of samples involved various kinds of meat (beef, pork, meat products, chilled chickens, etc.), both from a retail level and domestic farming. Sanitary practices in abattoirs and production lines were checked in two different plants (a beef and pork production and a chicken processing plant). The applied method was based on a selective enrichment to isolate suspect strains,in combination with a PCR technique specific for arcobacters. The choice of a suitable enrichment broth and a plating agar was made with the use of pure bacterial strains and by means of real meat samples seeded with Arcobacter butzleri. The PCR technique was optimized to allow differentiation of a 1223 bp product, typical for the genus Arcobacter, and a product of 686 bp, specific for A. butzleri. On the whole, a total number of 198 samples was tested, of that 33 (16.7%) were found to

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation of Arcobacter butzleri and A. cryaerophilus in Samples of Meats and from Meat-Processing Plants by a Culture Technique and Detection by PCR

  • Popis výsledku anglicky

    A pilot survey of sources of contamination with arcobacters, which represent a potential risk for humans, is described. A wide range of samples involved various kinds of meat (beef, pork, meat products, chilled chickens, etc.), both from a retail level and domestic farming. Sanitary practices in abattoirs and production lines were checked in two different plants (a beef and pork production and a chicken processing plant). The applied method was based on a selective enrichment to isolate suspect strains,in combination with a PCR technique specific for arcobacters. The choice of a suitable enrichment broth and a plating agar was made with the use of pure bacterial strains and by means of real meat samples seeded with Arcobacter butzleri. The PCR technique was optimized to allow differentiation of a 1223 bp product, typical for the genus Arcobacter, and a product of 686 bp, specific for A. butzleri. On the whole, a total number of 198 samples was tested, of that 33 (16.7%) were found to

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F02%2F0023" target="_blank" >GA203/02/0023: Vývoj nových postupů pro vysoce spolehlivou analyt. kontrolu technol.,materiálů,potravin a život. prostř. a pro lékařskou diag. s využitím moderní instrumentace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Microbiologica

  • ISSN

    0015-5632

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    227-232

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus