Inhibition of Arcobacter butzleri, Arcobacter cryaerophilus, and Arcobacter skirrowii by Plant Oil Aromatics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00005776" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00005776 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Inhibition of Arcobacter butzleri, Arcobacter cryaerophilus, and Arcobacter skirrowii by Plant Oil Aromatics
Popis výsledku v původním jazyce
The inhibitory effect of some plant oil aromatics against three strains of Arcobacter butzleri, two strains of Arcobacter cryaerophilus, and one strain of Arcobacter skirrowii was evaluated. When MICs were determined using the broth macrodilution method,cinnamaldehyde was most inhibitory followed by thymol, carvacrol, caffeic acid, tannic acid, and eugenol (P< 0.001). Sublethal concentrations of the three most potent plant oil aromatics also were examined. Overall, cinnamaldehyde was the most bacteriostatic against all arcobacters tested except A. butzleri when these strains were exposed to the MIC25 of this aromatic aldehyde. The bacteriostatic activities of thymol and carvacrol were concentration and species dependent.
Název v anglickém jazyce
Inhibition of Arcobacter butzleri, Arcobacter cryaerophilus, and Arcobacter skirrowii by Plant Oil Aromatics
Popis výsledku anglicky
The inhibitory effect of some plant oil aromatics against three strains of Arcobacter butzleri, two strains of Arcobacter cryaerophilus, and one strain of Arcobacter skirrowii was evaluated. When MICs were determined using the broth macrodilution method,cinnamaldehyde was most inhibitory followed by thymol, carvacrol, caffeic acid, tannic acid, and eugenol (P< 0.001). Sublethal concentrations of the three most potent plant oil aromatics also were examined. Overall, cinnamaldehyde was the most bacteriostatic against all arcobacters tested except A. butzleri when these strains were exposed to the MIC25 of this aromatic aldehyde. The bacteriostatic activities of thymol and carvacrol were concentration and species dependent.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Protection
ISSN
0362-028X
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
165-169
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—