Detekce staphylokokových enterotoxinů H pomocí metody ELISA
Popis výsledku
Staphylococcus aureus je schopen produkovat enterotoxiny, které způsobují alimentární onemocnění. Intoxikace jsou způsobeny konzumací jídla obsahující tyto enterotoxiny. SEs jsou velmi nebezpečné, neboť se vyskytují v potravině i když je bakterie již usmrcena. Cíl této práce byl vyvinout rychlou a citlivou metodu pro detekci stafylokokového enterotoxinu H pomocí metody ELISA. ELISA je biochemická metoda která je používaná převážně v imunologii a detekuje přítomnost protilátky nebo antigenu ve vzorcích.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Detection of Staphylococcal Enterotoxin H using ELISA method
Popis výsledku v původním jazyce
Bacteries of Staphylococcus aureus produce toxins, which can provoke alimentary intoxication. Intoxication is caused by consummation of food containing a toxic dose of Staphylococcal enterotoxins (SEs). SEs are very dangerous because they could stay in the food even when the bacteria of Staphylococcus aureus are dead. The aim of this study was to develop a fast and sensitive method for detection of Staphylococcal enterotoxin H using ELISA method. ELISA is a biochemical technique used mainly in immunology to detect the presence of an antibody or an antigen in samples.
Název v anglickém jazyce
Detection of Staphylococcal Enterotoxin H using ELISA method
Popis výsledku anglicky
Bacteries of Staphylococcus aureus produce toxins, which can provoke alimentary intoxication. Intoxication is caused by consummation of food containing a toxic dose of Staphylococcal enterotoxins (SEs). SEs are very dangerous because they could stay in the food even when the bacteria of Staphylococcus aureus are dead. The aim of this study was to develop a fast and sensitive method for detection of Staphylococcal enterotoxin H using ELISA method. ELISA is a biochemical technique used mainly in immunology to detect the presence of an antibody or an antigen in samples.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
GA203/08/1536: Progresívní metody v chemické, potravinářské a klinické analýze
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
YISAC 2008: 15th Young Investigators' Seminar on Analytical Chemistry
ISBN
978-961-6286-96-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
University of Ljublana
Místo vydání
Ljublana
Místo konání akce
Ljubljana, Slovenia
Datum konání akce
5. 7. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—
Druh výsledku
D - Stať ve sborníku
CEP
CB - Analytická chemie, separace
Rok uplatnění
2008