Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Long-term stability of parameters of antioxidant status in human serum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F13%3A39896452" target="_blank" >RIV/00216275:25310/13:39896452 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/10715762.2013.797969" target="_blank" >http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/10715762.2013.797969</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3109/10715762.2013.797969" target="_blank" >10.3109/10715762.2013.797969</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Long-term stability of parameters of antioxidant status in human serum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antioxidant status of serum or plasma can be determined using several commercially available assays. Here, four different assays, total antioxidant status (TAS), its second-generation assay (TAS2), biological antioxidant potential (BAP), and enzymatic assay using horseradish peroxidase (EAOC), were applied on human serum samples to test the temperature stability of antioxidants, upon storage of serum for 12 months. The two or three most commonly used temperatures for storage, that is, -20, -70 (or -80), and -196 degrees C, were selected. The general conclusion is that all assays were stable at the temperatures tested. In addition, there were almost no statistically significant differences between the samples stored at different temperatures. Only the rank order of the EAOC assay was not very good in samples stored at -20 degrees C. Also three components contributing to the total antioxidant capacity, uric acid, creatinine and bilirubin, showed no statistically significant differenc

  • Název v anglickém jazyce

    Long-term stability of parameters of antioxidant status in human serum

  • Popis výsledku anglicky

    The antioxidant status of serum or plasma can be determined using several commercially available assays. Here, four different assays, total antioxidant status (TAS), its second-generation assay (TAS2), biological antioxidant potential (BAP), and enzymatic assay using horseradish peroxidase (EAOC), were applied on human serum samples to test the temperature stability of antioxidants, upon storage of serum for 12 months. The two or three most commonly used temperatures for storage, that is, -20, -70 (or -80), and -196 degrees C, were selected. The general conclusion is that all assays were stable at the temperatures tested. In addition, there were almost no statistically significant differences between the samples stored at different temperatures. Only the rank order of the EAOC assay was not very good in samples stored at -20 degrees C. Also three components contributing to the total antioxidant capacity, uric acid, creatinine and bilirubin, showed no statistically significant differenc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Free Radical Research

  • ISSN

    1071-5762

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6-7

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    535-540

  • Kód UT WoS článku

    000319945700011

  • EID výsledku v databázi Scopus