Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898307" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polyphenols exhibit significant antioxidant properties of wines. Their antioxidant capacity is commonly expressed as the equivalent weight of Trolox which is synthetic water-soluble analog of alfa-tocopherol (vitamin E), and is called "Trolox equivalentantioxidant capacity" (TEAC). This contribution offers a direct determination of TEAC in real samples without the use of free radicals as it is in conventional spectrometric methods. An amperometric tyrosinase biosensor based on carbon paste electrode modified with carbon nanotubes (CPE/CNTs) is presented. The biosensor, CPE/CNTs/Tyrosinase/Nafion, was prepared by immobilization of tyrosinase enzyme together with Nafion on the surface of CPE/CNTs. All key experimental and instrumentals parameters have been investigated and optimal conditions were founded as follows: (i) amount of tyrosinase in Nafion membrane, 3.0 ?g; (ii) operating potential for amperometric detection, -0.25 V; (iii) speed of stirring, aprox. 400 rpm; (iv) supporting e

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes

  • Popis výsledku anglicky

    Polyphenols exhibit significant antioxidant properties of wines. Their antioxidant capacity is commonly expressed as the equivalent weight of Trolox which is synthetic water-soluble analog of alfa-tocopherol (vitamin E), and is called "Trolox equivalentantioxidant capacity" (TEAC). This contribution offers a direct determination of TEAC in real samples without the use of free radicals as it is in conventional spectrometric methods. An amperometric tyrosinase biosensor based on carbon paste electrode modified with carbon nanotubes (CPE/CNTs) is presented. The biosensor, CPE/CNTs/Tyrosinase/Nafion, was prepared by immobilization of tyrosinase enzyme together with Nafion on the surface of CPE/CNTs. All key experimental and instrumentals parameters have been investigated and optimal conditions were founded as follows: (i) amount of tyrosinase in Nafion membrane, 3.0 ?g; (ii) operating potential for amperometric detection, -0.25 V; (iii) speed of stirring, aprox. 400 rpm; (iv) supporting e

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek mezinárodní odborné konference XXXIV. Moderní elektrochemické metody

  • ISBN

    978-80-905221-2-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    176-180

  • Název nakladatele

    BEST Servis

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Jetřichovice

  • Datum konání akce

    19. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku