Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898307" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898307 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes
Popis výsledku v původním jazyce
Polyphenols exhibit significant antioxidant properties of wines. Their antioxidant capacity is commonly expressed as the equivalent weight of Trolox which is synthetic water-soluble analog of alfa-tocopherol (vitamin E), and is called "Trolox equivalentantioxidant capacity" (TEAC). This contribution offers a direct determination of TEAC in real samples without the use of free radicals as it is in conventional spectrometric methods. An amperometric tyrosinase biosensor based on carbon paste electrode modified with carbon nanotubes (CPE/CNTs) is presented. The biosensor, CPE/CNTs/Tyrosinase/Nafion, was prepared by immobilization of tyrosinase enzyme together with Nafion on the surface of CPE/CNTs. All key experimental and instrumentals parameters have been investigated and optimal conditions were founded as follows: (i) amount of tyrosinase in Nafion membrane, 3.0 ?g; (ii) operating potential for amperometric detection, -0.25 V; (iii) speed of stirring, aprox. 400 rpm; (iv) supporting e
Název v anglickém jazyce
Determination of Total Phenolic Content in Selected Wines Using Amperometric Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes
Popis výsledku anglicky
Polyphenols exhibit significant antioxidant properties of wines. Their antioxidant capacity is commonly expressed as the equivalent weight of Trolox which is synthetic water-soluble analog of alfa-tocopherol (vitamin E), and is called "Trolox equivalentantioxidant capacity" (TEAC). This contribution offers a direct determination of TEAC in real samples without the use of free radicals as it is in conventional spectrometric methods. An amperometric tyrosinase biosensor based on carbon paste electrode modified with carbon nanotubes (CPE/CNTs) is presented. The biosensor, CPE/CNTs/Tyrosinase/Nafion, was prepared by immobilization of tyrosinase enzyme together with Nafion on the surface of CPE/CNTs. All key experimental and instrumentals parameters have been investigated and optimal conditions were founded as follows: (i) amount of tyrosinase in Nafion membrane, 3.0 ?g; (ii) operating potential for amperometric detection, -0.25 V; (iii) speed of stirring, aprox. 400 rpm; (iv) supporting e
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek mezinárodní odborné konference XXXIV. Moderní elektrochemické metody
ISBN
978-80-905221-2-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
176-180
Název nakladatele
BEST Servis
Místo vydání
Ústí nad Labem
Místo konání akce
Jetřichovice
Datum konání akce
19. 5. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—