Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes with DPPH Spectrophotometric Assay in Determination of TEAC in Selected Moravian Wines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900567" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900567 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://link.springer.com/article/10.1007/s00706-014-1404-5" target="_blank" >http://link.springer.com/article/10.1007/s00706-014-1404-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00706-014-1404-5" target="_blank" >10.1007/s00706-014-1404-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes with DPPH Spectrophotometric Assay in Determination of TEAC in Selected Moravian Wines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An amperometric biosensor based on carbon paste electrode coated with a thin layer of carbon nanotubes and Nafion film containing the tyrosinase enzyme was used for direct determination of Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC) in selected Moravian wines. The results were compared with an official spectrophotometric method using 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl radical (DPPH). Although based on the different principles, results of both the methods were comparable; correlation coefficient 0.9752 wasfound. TEAC values differ from ca. 50 to ca. 280 mg dmMINUS SIGN 3 being increased from white wines to red varieties. Optimum conditions for the biosensor application were investigated.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of Tyrosinase Biosensor Based on Carbon Nanotubes with DPPH Spectrophotometric Assay in Determination of TEAC in Selected Moravian Wines

  • Popis výsledku anglicky

    An amperometric biosensor based on carbon paste electrode coated with a thin layer of carbon nanotubes and Nafion film containing the tyrosinase enzyme was used for direct determination of Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC) in selected Moravian wines. The results were compared with an official spectrophotometric method using 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl radical (DPPH). Although based on the different principles, results of both the methods were comparable; correlation coefficient 0.9752 wasfound. TEAC values differ from ca. 50 to ca. 280 mg dmMINUS SIGN 3 being increased from white wines to red varieties. Optimum conditions for the biosensor application were investigated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Monatshefte fur Chemie

  • ISSN

    0026-9247

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    146

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    813-817

  • Kód UT WoS článku

    000353219700011

  • EID výsledku v databázi Scopus