Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace rychlé HPLC/MS separace katechinů v zeleném čaji

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900439" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace rychlé HPLC/MS separace katechinů v zeleném čaji

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce je zaměřena na studium degradace katechinů a ostatních fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v infuzích ze zeleného čaje pomocí spojení HPLC/MS. Pro studium degradace je nutná velmi rychlá chromatografická separace, proto cílem této práce byla optimalizace rychlé gradientové eluce pro separaci vybraných fenolických látek. Výsledná separace všech studovaných látek byla uskutečněna do 2,5 minut. Degradace byla studována v závislosti na čase stání infuze ze zeleného čaje a na teplotě zalévací vody. Spolu s chromatografickou separací byla sledována změna antioxidačních vlastností infuzí s využitím spektrofotometrických technik.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of fast HPLC/MS separation of catechins in green tea

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on the study of degradation of catechins and other phenolics with antioxidant properties in green tea infusions using coupling HPLC/MS. Very fast chromatographic separation is necessary to study the degradation; therefore the optimization of fast gradient elution for separation of selected phenolic compounds was the goal of this work. Final separation of all studied compounds was performed within 2.5 minutes. Degradation was studied in dependence on the temperature of pouring waterand standing time of the infusion. Together with the chromatographic separation, the change of antioxidant properties of infusions was monitored using spectrophotometric methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře

  • ISBN

    978-80-7395-926-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    99-109

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Ovčárna pod Pradědem

  • Datum konání akce

    8. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku