Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Is Air-drying of Plant-based Food at Low Temperature Really Favorable? A Meta-analytical Approach to Ascorbic Acid, Total Phenolic, and Total Flavonoid Contents

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F18%3A39902748" target="_blank" >RIV/00216275:25310/18:39902748 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216275:25520/18:39902748 RIV/70883521:28110/18:63520475

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/87559129.2017.1307389" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/87559129.2017.1307389</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/87559129.2017.1307389" target="_blank" >10.1080/87559129.2017.1307389</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Is Air-drying of Plant-based Food at Low Temperature Really Favorable? A Meta-analytical Approach to Ascorbic Acid, Total Phenolic, and Total Flavonoid Contents

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to review the studies that evaluated the effect of drying temperature on the content of ascorbic acid (AA), total phenolic (TPC), and total flavonoid contents (TFC) in fruits and vegetables, and quantify whether drying at 40 °C is more favorable than at higher temperatures. For the purpose of this study, AA, TPC, and TFC values for 40 °C were compared with those obtained at 50 °C, 60 °C, and 70–80 °C. A meta-analysis was performed using the weighted response ratio calculated for each experiment. Despite the fact that other variables significantly influenced the nutrient content in individual experiments, the meta-analysis provided a general view on the effect of air-drying temperature on the quality of plant-based food products from outcomes of various studies.

  • Název v anglickém jazyce

    Is Air-drying of Plant-based Food at Low Temperature Really Favorable? A Meta-analytical Approach to Ascorbic Acid, Total Phenolic, and Total Flavonoid Contents

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to review the studies that evaluated the effect of drying temperature on the content of ascorbic acid (AA), total phenolic (TPC), and total flavonoid contents (TFC) in fruits and vegetables, and quantify whether drying at 40 °C is more favorable than at higher temperatures. For the purpose of this study, AA, TPC, and TFC values for 40 °C were compared with those obtained at 50 °C, 60 °C, and 70–80 °C. A meta-analysis was performed using the weighted response ratio calculated for each experiment. Despite the fact that other variables significantly influenced the nutrient content in individual experiments, the meta-analysis provided a general view on the effect of air-drying temperature on the quality of plant-based food products from outcomes of various studies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Reviews International

  • ISSN

    8755-9129

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    434-446

  • Kód UT WoS článku

    000432159300002

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046801510