Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of Acrylamide in Fried Potato Crisps Using Image Processing in Wavelet Domain

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F15%3APU114797" target="_blank" >RIV/00216305:26220/15:PU114797 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1109/TSP.2015.7296322" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1109/TSP.2015.7296322</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1109/TSP.2015.7296322" target="_blank" >10.1109/TSP.2015.7296322</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of Acrylamide in Fried Potato Crisps Using Image Processing in Wavelet Domain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acrylamide is a toxic carcinogenic material that commonly occurs in heated starchy food items like potato crisps. Identification of such toxic chemical in food items using conventional chemical laboratory based methods is time consuming and expensive and may need specialized manpower for such laboratory testing. This paper proposes an efficient image processing based non-destructive testing method for identification of acrylamide in potato crisps. The image of the potato crisps is automatically segmented and features are extracted from the images in wavelet domain. These features are then analyzed for identification of the presence of acrylamide in these samples. The variation in the various features of the image is related to the presence of acrylamide. The experimental results indicate that the proposed method is efficient for identification of acrylamide from the wavelet features of the images. The proposed method achieves 90% of accuracy and it can be used for real time applications.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of Acrylamide in Fried Potato Crisps Using Image Processing in Wavelet Domain

  • Popis výsledku anglicky

    Acrylamide is a toxic carcinogenic material that commonly occurs in heated starchy food items like potato crisps. Identification of such toxic chemical in food items using conventional chemical laboratory based methods is time consuming and expensive and may need specialized manpower for such laboratory testing. This paper proposes an efficient image processing based non-destructive testing method for identification of acrylamide in potato crisps. The image of the potato crisps is automatically segmented and features are extracted from the images in wavelet domain. These features are then analyzed for identification of the presence of acrylamide in these samples. The variation in the various features of the image is related to the presence of acrylamide. The experimental results indicate that the proposed method is efficient for identification of acrylamide from the wavelet features of the images. The proposed method achieves 90% of accuracy and it can be used for real time applications.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    2015 38th International Conference on Telecommunications and Signal Processing (TSP)

  • ISBN

    978-1-4799-8497-8

  • ISSN

    1805-5435

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    545-549

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Prague, Czech Republic

  • Místo konání akce

    Prague, Czech Republic

  • Datum konání akce

    9. 7. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku