Zastoupení vybraných skupin organických sloučenin v ovocných pálenkách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F04%3APU50305" target="_blank" >RIV/00216305:26310/04:PU50305 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zastoupení vybraných skupin organických sloučenin v ovocných pálenkách
Popis výsledku v původním jazyce
K identifikaci a kvantifikaci převážně těkavých sloučenin tvořících destiláty je optimální metodou plynová chromatografie. Tato separační technika v kombinaci s hmotnostním nebo plamenoionizačním detektorem byla použita ke stanovení terpenických sloučenin, esterů mastných kyselin a dalších typických skupin organických sloučenin obsažených v ovocných destilátech. V předkládané práci bylo porovnáno zastoupení uvedených skupin organických sloučenin v destilátech z různých druhů ovoce "pálených" domácky, vpěstitelských pálenicích i průmyslově.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of representative group of organic compounds in spirits
Popis výsledku anglicky
Gas chromatograpfy combined with flamme ionization or mass detection was used to identification and quantification of spirit volatile compounds. Terpenes, fatty acids esters and other groups of organic compounds were there identified. Occurence of representative groups of organic compounds in a different kind of fruit spirits were compared.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů