Verification of taxonomy of genus yeasts Hanseniaspora, Pichia, Saccharomyces, Rhodotorula during fermentation of white wine from Velke Pavlovice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F09%3APU93320" target="_blank" >RIV/00216305:26310/09:PU93320 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Verification of taxonomy of genus yeasts Hanseniaspora, Pichia, Saccharomyces, Rhodotorula during fermentation of white wine from Velke Pavlovice
Popis výsledku v původním jazyce
In enology yeasts play an important part in the characteristics of the final product. Many factors such as chemical and microbial composition of grape juice can influence wine quality. Yeasts are predominant in the biochemical interaction with componentsof must. We used PCR-RFLP method (polymerase chain reaction and restriction fragment length polymorphism). We amplified 5.8S-ITS segment of rDNA by using ITS1 and ITS4 primers. Then amplified DNA was chopped by seven restriction endonucleases.
Název v anglickém jazyce
Verification of taxonomy of genus yeasts Hanseniaspora, Pichia, Saccharomyces, Rhodotorula during fermentation of white wine from Velke Pavlovice
Popis výsledku anglicky
In enology yeasts play an important part in the characteristics of the final product. Many factors such as chemical and microbial composition of grape juice can influence wine quality. Yeasts are predominant in the biochemical interaction with componentsof must. We used PCR-RFLP method (polymerase chain reaction and restriction fragment length polymorphism). We amplified 5.8S-ITS segment of rDNA by using ITS1 and ITS4 primers. Then amplified DNA was chopped by seven restriction endonucleases.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů