Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of dietary exposure of acrylamide in high school student group of Czech and Slovak Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F10%3APU90477" target="_blank" >RIV/00216305:26310/10:PU90477 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of dietary exposure of acrylamide in high school student group of Czech and Slovak Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The acrylamide is classified by IARC as a probably human carcinogenic agent. The acrylamide arises from reducing saccharides and asparagine in thermally processed foods at temperature higher then 120 C. Due to a wide occurrence of acrylamide in many staple cereal and potato based foods the exposure to acrylamide cannot be omitted. This study is focused on the evaluation of the preliminary survey on the acrylamide exposure from foods with a supposed higher acrylamide level in the group of high school students in the Czech and Slovak Republic and a comparison of acrylamide exposure in these two countries. A frequency and a distribution of consumption of food during a day were ascertained by standardized interview using a questionnaire. The data were evaluated depending on gender and time of day consumption. Exposure of acrylamide was compared in the Czech and Slovak Republic.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of dietary exposure of acrylamide in high school student group of Czech and Slovak Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The acrylamide is classified by IARC as a probably human carcinogenic agent. The acrylamide arises from reducing saccharides and asparagine in thermally processed foods at temperature higher then 120 C. Due to a wide occurrence of acrylamide in many staple cereal and potato based foods the exposure to acrylamide cannot be omitted. This study is focused on the evaluation of the preliminary survey on the acrylamide exposure from foods with a supposed higher acrylamide level in the group of high school students in the Czech and Slovak Republic and a comparison of acrylamide exposure in these two countries. A frequency and a distribution of consumption of food during a day were ascertained by standardized interview using a questionnaire. The data were evaluated depending on gender and time of day consumption. Exposure of acrylamide was compared in the Czech and Slovak Republic.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    1st International Congress on Food Technlology. Abstract Book.

  • ISBN

    978-975-00373-3-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

    Antalya

  • Datum konání akce

    3. 11. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku