Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU93866" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU93866 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work was focused on the use of profile tests for sensory analysis of foods. The development of profile methods, advantages and disadvantages of the techniques, specific training of panelists, the organization and the requirements for testing place and testing are described. There is a brief overview of other methods and legislation used in sensory analysis. In the experimental part several types of foods such as bread, ham, yogurt, apple and chocolate have been selected. For each of these foods theforms for profile evaluation of flavor and texture have been developed. Consequently, the selected samples were sensorially evaluated by panel composed from students of FCH BUT.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods.

  • Popis výsledku anglicky

    This work was focused on the use of profile tests for sensory analysis of foods. The development of profile methods, advantages and disadvantages of the techniques, specific training of panelists, the organization and the requirements for testing place and testing are described. There is a brief overview of other methods and legislation used in sensory analysis. In the experimental part several types of foods such as bread, ham, yogurt, apple and chocolate have been selected. For each of these foods theforms for profile evaluation of flavor and texture have been developed. Consequently, the selected samples were sensorially evaluated by panel composed from students of FCH BUT.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů