Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rychlé metody v senzorické analýze potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A98536" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:98536 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2024/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2024/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rychlé metody v senzorické analýze potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorická analýza potravin hraje velkou roli v porozumění preferencím spotřebitelů a vývoji konkurenceschopných výrobků v potravinářském průmyslu. Nové metody hodnocení potravin reagují na požadavky zrychlení a zjednodušení senzorického hodnocení. Mezi takové metody patří flash profile, check-all-that-apply, sorting task a projective mapping. V článku jsou popsány jednotlivé metody, jejich uspořádání a výhody.

  • Název v anglickém jazyce

    Rapid methods in sensory analysis of food

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory analysis of food plays a major role in understanding consumer preferences and developing competitive products in the food industry. New food evaluation methods respond to the demands of speeding up and simplifying sensory evaluation. Such methods include flash profile, check-all-that-apply, sorting task, and projective mapping. The article describes these methods, their arrangement, and advantages.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

    1211-846X

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    25-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus