Rychlé metody v senzorické analýze potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A98536" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:98536 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2024/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2024/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rychlé metody v senzorické analýze potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Senzorická analýza potravin hraje velkou roli v porozumění preferencím spotřebitelů a vývoji konkurenceschopných výrobků v potravinářském průmyslu. Nové metody hodnocení potravin reagují na požadavky zrychlení a zjednodušení senzorického hodnocení. Mezi takové metody patří flash profile, check-all-that-apply, sorting task a projective mapping. V článku jsou popsány jednotlivé metody, jejich uspořádání a výhody.
Název v anglickém jazyce
Rapid methods in sensory analysis of food
Popis výsledku anglicky
Sensory analysis of food plays a major role in understanding consumer preferences and developing competitive products in the food industry. New food evaluation methods respond to the demands of speeding up and simplifying sensory evaluation. Such methods include flash profile, check-all-that-apply, sorting task, and projective mapping. The article describes these methods, their arrangement, and advantages.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
1211-846X
Svazek periodika
79
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
25-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—