Role of individual spices represented in commercial spice mix on acrylamide content in ginger cakes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU94104" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU94104 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Role of individual spices represented in commercial spice mix on acrylamide content in ginger cakes
Popis výsledku v původním jazyce
This study is focused on individual spice components from commercial spice mix for ginger cake home preparation on acrylamide content in product. The results showed that application of these spices in the mixture led to distraction of their positive or negative effect on acrylamide levels in the ginger cakes. On the other hand, there are several spices with a significant positive impact on acrylamide suppression. For that reason, it would be appropriate to compile the mix of spices from those constituents which supported acrylamide reduction in ginger cakes.
Název v anglickém jazyce
Role of individual spices represented in commercial spice mix on acrylamide content in ginger cakes
Popis výsledku anglicky
This study is focused on individual spice components from commercial spice mix for ginger cake home preparation on acrylamide content in product. The results showed that application of these spices in the mixture led to distraction of their positive or negative effect on acrylamide levels in the ginger cakes. On the other hand, there are several spices with a significant positive impact on acrylamide suppression. For that reason, it would be appropriate to compile the mix of spices from those constituents which supported acrylamide reduction in ginger cakes.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů