Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU98926" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU98926 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
Popis výsledku v původním jazyce
U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.
Název v anglickém jazyce
The comparison of analytical and sensory flavour of processed cheese analogues
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to identify and quantify the content of taste and aroma active compounds and to evaluate flavour of cheese analogue samples with various vegetable fats (coconut, palm, butter and mixed oils and butter).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů