Mikroorganismy stanovené ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00172813" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00172813 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikroorganismy stanovené ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti. Mikrobiologické analýzy byly provedeny u 17 vzorků másla po době uplynutí doby minimální trvanlivosti.Ve vzorcích másla byly standardnímimikrobiologickými metodami stanovovány tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, kvasinky a plísně, psychrotrofní mikroorganismy a koliformní bakterie. Výsledné počty mikroorganismů jsou uvedeny v KTJ na 1 ml roztaveného másla. Z výsledků je patrné, že i když jsou počty některých mikroorganismů relativně vysoké, všechny vzorky másla, s výjimkou vz. 17 (CPM), splňovaly mikrobiologická kritéria. Je však nutno poznamenat, že se u vzorků s vysokými počty mikroorganismů projevily senzorickévady.
Název v anglickém jazyce
Microbiological quality of butter during a storage
Popis výsledku anglicky
This paper deals with microbiological quality of butter. Microbiology of samples of butter were analysed during a storage. Samples of butter with high number of microorganisms had a wrong sensory quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.
ISBN
978-80-7375-509-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
42-43
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno, POIRE s.r.o.
Místo konání akce
Mendelova univerzita v Brně
Datum konání akce
19. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—