Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroorganismy stanovené ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00172813" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00172813 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroorganismy stanovené ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů ve vzorcích másla po uplynutí doby minimální trvanlivosti. Mikrobiologické analýzy byly provedeny u 17 vzorků másla po době uplynutí doby minimální trvanlivosti.Ve vzorcích másla byly standardnímimikrobiologickými metodami stanovovány tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, kvasinky a plísně, psychrotrofní mikroorganismy a koliformní bakterie. Výsledné počty mikroorganismů jsou uvedeny v KTJ na 1 ml roztaveného másla. Z výsledků je patrné, že i když jsou počty některých mikroorganismů relativně vysoké, všechny vzorky másla, s výjimkou vz. 17 (CPM), splňovaly mikrobiologická kritéria. Je však nutno poznamenat, že se u vzorků s vysokými počty mikroorganismů projevily senzorickévady.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of butter during a storage

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with microbiological quality of butter. Microbiology of samples of butter were analysed during a storage. Samples of butter with high number of microorganisms had a wrong sensory quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.

  • ISBN

    978-80-7375-509-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    42-43

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno, POIRE s.r.o.

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    19. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku