Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Organic and conventional wines and musts differntiation on the basis of their EPR and UV-VIS characteristics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU104740" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU104740 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Organic and conventional wines and musts differntiation on the basis of their EPR and UV-VIS characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    For the first time, EPR spectroscopy in combination with UV-VIS was used to possess markers for wines and musts discrimination. The ability of wines to scavenge DPPH, ABTS and TEMPOL radicals as well as their antioxidant capacity towards OH radicals generated directly in the experimental system by chemical reaction in the presence of DMPO spin trap was tested by EPR. Besides that, the content of phenolic compounds (TPC), ferric ions reducing ability (FRP) and the formation of oxidative products (TBARS)was evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Organic and conventional wines and musts differntiation on the basis of their EPR and UV-VIS characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    For the first time, EPR spectroscopy in combination with UV-VIS was used to possess markers for wines and musts discrimination. The ability of wines to scavenge DPPH, ABTS and TEMPOL radicals as well as their antioxidant capacity towards OH radicals generated directly in the experimental system by chemical reaction in the presence of DMPO spin trap was tested by EPR. Besides that, the content of phenolic compounds (TPC), ferric ions reducing ability (FRP) and the formation of oxidative products (TBARS)was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů