Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU107280" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU107280 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26310/14:PU107280
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.43.2014.1.16" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.43.2014.1.16</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/AAlim.43.2014.1.16" target="_blank" >10.1556/AAlim.43.2014.1.16</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7
Popis výsledku v původním jazyce
This work is focused on study of antioxidant and antimutagenic properties of several kinds of natural and processed rice. Antimutagenic properties were tested using yeast strain S. cerevisiae D7. The most positive effect exhibited natural red rice, tree colour rice and parboiled rice.
Název v anglickém jazyce
Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7
Popis výsledku anglicky
This work is focused on study of antioxidant and antimutagenic properties of several kinds of natural and processed rice. Antimutagenic properties were tested using yeast strain S. cerevisiae D7. The most positive effect exhibited natural red rice, tree colour rice and parboiled rice.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10608 - Biochemistry and molecular biology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ACTA ALIMENTARIA
ISSN
0139-3006
e-ISSN
1588-2535
Svazek periodika
43
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
158-169
Kód UT WoS článku
000333011000016
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84894451420