Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of bacteria in pickles of fresh cheeses using denaturated gradient gel electrophoresis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112102" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112102 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/14:#NE33

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Identifikácia bakterií v sol´ných nálevoch nezrejúcich syrov pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci bola optimalizovaná príprava zmesí pre PCR a amplifikácia bakteriálnej DNA v PCR s primérmi s GC svorkou (F357GC a R518). Získané produkty PCR boli analyzované pomocou DGGE. Amplikóny získané po amplifikácii DNA izolovanej z nálevov sa lišia nielen polohou na géle, ale aj počtom. Vačší počet pásov roznej intenzity bol detegovaný po amplifikácii DNA z kontaminovaných nálevov (v porovnání s nekontaminovanými nálevmi).

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of bacteria in pickles of fresh cheeses using denaturated gradient gel electrophoresis

  • Popis výsledku anglicky

    The preparation of PCR mixtures nad bacterial DNA amplification in PCR with primers with clamp (F357-GC and R518) were optimised. PCR products were analyzed using DGGE. It was shown that amplicons from pickles differed in positions on the gels and in their numbers. Higher number of the bands of different intensities was detected after amplification of DNA isolated from contaminated pikles (in comparison with non-contaminated pickle).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    147

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    49-51

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus