Identification of bacteria in pickles of fresh cheeses using denaturated gradient gel electrophoresis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112102" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112102 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/14:#NE33
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Identifikácia bakterií v sol´ných nálevoch nezrejúcich syrov pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy
Popis výsledku v původním jazyce
V práci bola optimalizovaná príprava zmesí pre PCR a amplifikácia bakteriálnej DNA v PCR s primérmi s GC svorkou (F357GC a R518). Získané produkty PCR boli analyzované pomocou DGGE. Amplikóny získané po amplifikácii DNA izolovanej z nálevov sa lišia nielen polohou na géle, ale aj počtom. Vačší počet pásov roznej intenzity bol detegovaný po amplifikácii DNA z kontaminovaných nálevov (v porovnání s nekontaminovanými nálevmi).
Název v anglickém jazyce
Identification of bacteria in pickles of fresh cheeses using denaturated gradient gel electrophoresis
Popis výsledku anglicky
The preparation of PCR mixtures nad bacterial DNA amplification in PCR with primers with clamp (F357-GC and R518) were optimised. PCR products were analyzed using DGGE. It was shown that amplicons from pickles differed in positions on the gels and in their numbers. Higher number of the bands of different intensities was detected after amplification of DNA isolated from contaminated pikles (in comparison with non-contaminated pickle).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
147
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
49-51
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—