Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112196" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Na trhu v ČR jsou dostupné masné výrobky s probiotiky od dvou výrobcu. Jedná se o trvanlivé fermentované salámy, tj. tepelne neopracované trvanlivé masné výrobky. Mimo jiné se vyrábí salám Ovcácká klobása s probiotiky a salám Orlík. Salámy s probiotiky jsou zdravejší alternativou k jiným bežným masným výrobkum a mají tak pozitivní vliv na zdraví konzumenta. Mezi probiotické bakterie patrí zejména zástupci rodu Lactobacillus
Název v anglickém jazyce
Isolation and identification probiotic DNA in durable meat products
Popis výsledku anglicky
On the Czech market are available with meat probiotics products from two manufacturers. It is durable fermented sausages, ie. a durable heat-treated meat products. Among other manufactures salami sausage sheepdog with probiotics and salami Orlik. Sausages with probiotics are healthier alternatives other conventional meat products and have a positive impact on the health of the consumer. Between probiotic bacteria include in particular representatives of the genus Lactobacillus
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů