Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869332" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869332 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod.
Název v anglickém jazyce
Determination of antimycotic preparations based on natamycine
Popis výsledku anglicky
The work is focused on the development of method for the determination of antimycotic preparations based on natamycine, which is used in the manufacture of durable ferment Salamis. Their determination is carried out by HPLC with UV/VIS and MS detection,and it was studied the effectiveness of dipping products against fungus and yeasts by using of this method, which could spoil the taste and smell of preserved meat products. Natamycin has been extracted from the surface layers of protective packaging preserved sausages with a mixture of methanol-water and determined with the above method. In addition to the analysis of the packages currently available products in the commercial network it was analysed packaging manufacturer-supplied collagenous-type casings with different ways of treated surface durable salami.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-0769-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
63-66
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—