Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869332" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869332 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá vývojem metodiky na stanovení antimykotických přípravků na bázi natamycinu, které jsou využívány při výrobě trvanlivých fermentovaných salámů. Stanovení bylo provedeno pomocí HPLC-UV/VIS a HPLC-MS. Byla zjišťována účinnost produktů na kvasinky a plísně, které mohou způsobovat kažení trvanlivých masových výrobků. Natamycin byl extrahován z povrchu obalu pomocí směsi metanol-voda a analyzován pomocí výše uvedených metod.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of antimycotic preparations based on natamycine

  • Popis výsledku anglicky

    The work is focused on the development of method for the determination of antimycotic preparations based on natamycine, which is used in the manufacture of durable ferment Salamis. Their determination is carried out by HPLC with UV/VIS and MS detection,and it was studied the effectiveness of dipping products against fungus and yeasts by using of this method, which could spoil the taste and smell of preserved meat products. Natamycin has been extracted from the surface layers of protective packaging preserved sausages with a mixture of methanol-water and determined with the above method. In addition to the analysis of the packages currently available products in the commercial network it was analysed packaging manufacturer-supplied collagenous-type casings with different ways of treated surface durable salami.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0769-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    63-66

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku