Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití natamycínu pri výrobě fermentovaných masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00017987" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00017987 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Využitie natamycínu pri výrobe fermentovaných mäsových výrobkov

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na mäsových výrobkoch sušených v sušiarňach sa objavujú v priebehu roka nežiadúce plesne. Počas technologického postupu výroby dochádza ku kontaminácii spórami plesní, ktoré sa bežne vyskytujú v ovzduší. Plesne postupne prerastajú povrch trvanlivých salám. Kontrolné vzorky bez aplikácie protiplesňových prípravkov boli porastené plesňou už po prvom týždni.Salámy s aplikovaným natamycínom o koncentrácii 0,2% neobsahovali stopy po plesni ani po 42. dňoch.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of natamycin at fermented meat products production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was evaluation of natural antibiotic - natamycine in application on the surface of fermented meat products. Beside this markers we observed physical and chemical parameters of samples Prešporská salami. Control samples without applications of antimicrobial preparations were overgrown wholesale area already after first week, and salamis with natamycine in concentration 0,2 % does not contain marks after moulds either after 42 days.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník referátových a posterových príspevkov z XXI. vedeckej konferencie Cudzorodé látky v požívatinách.

  • ISBN

    978-80-227-2774-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    204-208

  • Název nakladatele

    Slovenská technická univerzita

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku