Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Natamycin in Fermented Dry Salami Casings

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F15%3A43873939" target="_blank" >RIV/70883521:28610/15:43873939 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/15:PU118794 RIV/70883521:28110/15:43873939

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfpp.12576/full" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfpp.12576/full</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.12576" target="_blank" >10.1111/jfpp.12576</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Natamycin in Fermented Dry Salami Casings

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Natamycin is a natural antimicrobial food additive substance used to protect food against growth of fungi and yeast. Its use is reliable and safe for the human body. Natamycin kills fungi and yeast that could spoil the taste and smell of preserved meat products. Because of the lack of literature references on its detection in meat products, the aim of this study was to elaborate a method for determination of natamycin used to impregnate fermented dry salami casings. To detect the content of the effective substance, high-performance liquid chromatography with UV/Vis and mass spectrometry detection was employed; natamycin had been extracted from area-normalized surface layers of model salami protective casings to a mixture of methanol-water and detectedwith the above method. Moreover, the effective amount of natamycin in salami casings purchased from retail network was monitored, too. Practical Applications: As the practical application of the above elaborated detection method, the anal

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Natamycin in Fermented Dry Salami Casings

  • Popis výsledku anglicky

    Natamycin is a natural antimicrobial food additive substance used to protect food against growth of fungi and yeast. Its use is reliable and safe for the human body. Natamycin kills fungi and yeast that could spoil the taste and smell of preserved meat products. Because of the lack of literature references on its detection in meat products, the aim of this study was to elaborate a method for determination of natamycin used to impregnate fermented dry salami casings. To detect the content of the effective substance, high-performance liquid chromatography with UV/Vis and mass spectrometry detection was employed; natamycin had been extracted from area-normalized surface layers of model salami protective casings to a mixture of methanol-water and detectedwith the above method. Moreover, the effective amount of natamycin in salami casings purchased from retail network was monitored, too. Practical Applications: As the practical application of the above elaborated detection method, the anal

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Processing and Preservation

  • ISSN

    0145-8892

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    3110-3116

  • Kód UT WoS článku

    000368126300277

  • EID výsledku v databázi Scopus