Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F18%3APU136160" target="_blank" >RIV/00216305:26310/18:PU136160 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/18:N0000016

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/57" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/57</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201811" target="_blank" >10.18832/kp201811</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gushing - overfoaming of beer - can be affected by hydrophobic polypeptides and high surface activity. The study focused on lipid transfer proteins (LTP) and hydrophobins - products of microscopic filamentous fungi. For the experiment, barley samples, intermediaries of malting and malt were used. Proteins extracted from the samples were subsequently separated with the SDS-PAGE method with the TRIS-tricine buff er system. Character of the change in the content of the low-molecular weight proteins during malting was studied. The studied relationships between the low-molecular weight proteins, gushing potential and microbiological contamination of samples were not proven.

  • Název v anglickém jazyce

    Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing

  • Popis výsledku anglicky

    Gushing - overfoaming of beer - can be affected by hydrophobic polypeptides and high surface activity. The study focused on lipid transfer proteins (LTP) and hydrophobins - products of microscopic filamentous fungi. For the experiment, barley samples, intermediaries of malting and malt were used. Proteins extracted from the samples were subsequently separated with the SDS-PAGE method with the TRIS-tricine buff er system. Character of the change in the content of the low-molecular weight proteins during malting was studied. The studied relationships between the low-molecular weight proteins, gushing potential and microbiological contamination of samples were not proven.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    46-49

  • Kód UT WoS článku

    000430986900001

  • EID výsledku v databázi Scopus