Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000016" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000016 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26310/18:PU136160
Výsledek na webu
<a href="https://kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/02/01.pdf" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/02/01.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201811" target="_blank" >10.18832/kp201811</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing
Popis výsledku v původním jazyce
Gushing – overfoaming of beer – can be aff ected by hydrophobic polypeptides and high surface activity. The study focused on lipid transfer proteins ( LTP) and hydrophobins – products of microscopic fi lamentous fungi. For the experiment, barley samples, intermediaries of malting and malt were used. Proteins extracted from the samples were subsequently separated with the SDS-PAGE method with the TRIS-tricine buff er system. Character of the change in the content of the low-molecular weight proteins during malting was studied. The studied relationships between the low-molecular weight proteins, gushing potential and microbiological contamination of samples were not proven.
Název v anglickém jazyce
Low-Molecular Weight Proteins in Malt and Gushing
Popis výsledku anglicky
Gushing – overfoaming of beer – can be aff ected by hydrophobic polypeptides and high surface activity. The study focused on lipid transfer proteins ( LTP) and hydrophobins – products of microscopic fi lamentous fungi. For the experiment, barley samples, intermediaries of malting and malt were used. Proteins extracted from the samples were subsequently separated with the SDS-PAGE method with the TRIS-tricine buff er system. Character of the change in the content of the low-molecular weight proteins during malting was studied. The studied relationships between the low-molecular weight proteins, gushing potential and microbiological contamination of samples were not proven.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
46-49
Kód UT WoS článku
000430986900001
EID výsledku v databázi Scopus
—