Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Calibration of stem heat balance sensors upon a study of water balance of the hop plantation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000406" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000406 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.actahort.org/books/951/951_8.htm" target="_blank" >http://www.actahort.org/books/951/951_8.htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Calibration of stem heat balance sensors upon a study of water balance of the hop plantation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evapotranspiration of the Czech hop cultivar Agnus plantation was investigated during three consecutive growing seasons. We measured two components of the water balance: total eva-potranspiration and transpiration of the bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF62). Actual evapotranspiration peaked when the crop was fully developed, at 80-90 % of the potential evapotranspiration. To ensure the correctness of the sap flow measurements, calibration of the sap flow sensors was performed. Justbefore the harvest, total of 18 bines were removed from the plants and their water uptake was measures volumetrically. Acuracy of the sap flow measurement was ?3 % when compared against potometry.

  • Název v anglickém jazyce

    Calibration of stem heat balance sensors upon a study of water balance of the hop plantation

  • Popis výsledku anglicky

    Evapotranspiration of the Czech hop cultivar Agnus plantation was investigated during three consecutive growing seasons. We measured two components of the water balance: total eva-potranspiration and transpiration of the bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF62). Actual evapotranspiration peaked when the crop was fully developed, at 80-90 % of the potential evapotranspiration. To ensure the correctness of the sap flow measurements, calibration of the sap flow sensors was performed. Justbefore the harvest, total of 18 bines were removed from the plants and their water uptake was measures volumetrically. Acuracy of the sap flow measurement was ?3 % when compared against potometry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae

  • ISBN

    9789066053588

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    79-86

  • Název nakladatele

    International Society of Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven, Belgie

  • Místo konání akce

    Volterra, Italy

  • Datum konání akce

    8. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku