Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Transpiration ? an Important Contribution to Overall Water Balance of the Hop Plantation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F13%3A%230000505" target="_blank" >RIV/14864347:_____/13:#0000505 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.actahort.org/books/1010/1010_21.htm" target="_blank" >http://www.actahort.org/books/1010/1010_21.htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Transpiration ? an Important Contribution to Overall Water Balance of the Hop Plantation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Transpiration of the Czech hop Premiant (Humulus lupulus L.) plantation was investigated during three consecutive growing seasons and compared with Penman-Monteith based reference evapotranspiration and transpiration estimated by FAO dual crop approach.We measured the sap flow of the twelve individual bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF 62). Actual bine transpiration peaked in August, when the crop was fully developed, at less than 3 mm day-1, which was 60% of the reference evapotranspiration and only 65% of the transpiration estimated by dual crop approach. Seasonally, most of the water was potentially evaporated from the soil surface and transpired by the understory vegetation (i.e. weeds). Less than half of the total amount of vaporized water was transpired (the partitioning depended on a stage of crop development), which makes space for the water-saving techniques in hop growing.

  • Název v anglickém jazyce

    Transpiration ? an Important Contribution to Overall Water Balance of the Hop Plantation

  • Popis výsledku anglicky

    Transpiration of the Czech hop Premiant (Humulus lupulus L.) plantation was investigated during three consecutive growing seasons and compared with Penman-Monteith based reference evapotranspiration and transpiration estimated by FAO dual crop approach.We measured the sap flow of the twelve individual bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF 62). Actual bine transpiration peaked in August, when the crop was fully developed, at less than 3 mm day-1, which was 60% of the reference evapotranspiration and only 65% of the transpiration estimated by dual crop approach. Seasonally, most of the water was potentially evaporated from the soil surface and transpired by the understory vegetation (i.e. weeds). Less than half of the total amount of vaporized water was transpired (the partitioning depended on a stage of crop development), which makes space for the water-saving techniques in hop growing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae 1010

  • ISBN

    978-90-6605-696-1

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    183-190

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science (ISHS)

  • Místo vydání

    Leuven, Belgie

  • Místo konání akce

    Žatec, ČR

  • Datum konání akce

    9. 9. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku