Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Calibration of Stem Heat Balance Sensors upon a Study of Water Balance of the Hop Plantation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F12%3A00190623" target="_blank" >RIV/62156489:43410/12:00190623 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Calibration of Stem Heat Balance Sensors upon a Study of Water Balance of the Hop Plantation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evapotranspiration of the Czech hop cultivar Agnus (Humulus lupulus L.) plantation was investigated during three consecutive growing seasons. We measured two components of the water balance: total evapotranspiration (using the Bowen ratio energy balancemethod) and transpiration of the bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF 62). Actual evapotranspiration peaked when the crop was fully developed, at 80 - 90% of the potential evapotranspiration. Most of the water was evaporated and less than half of the total amount of vaporized water was transpired (the partitioning depended on a stage of crop development). EMS heat balance sensors don't require any empirical calibration. However, to ensure the correctness of the sap flow measurements, acalibration of the sap flow sensors was performed. Just before the harvest, a total of eighteen bines were removed from the plants and their water uptake was measured potometrically (volumetrically). Accuracy of the sap flow measurement

  • Název v anglickém jazyce

    Calibration of Stem Heat Balance Sensors upon a Study of Water Balance of the Hop Plantation

  • Popis výsledku anglicky

    Evapotranspiration of the Czech hop cultivar Agnus (Humulus lupulus L.) plantation was investigated during three consecutive growing seasons. We measured two components of the water balance: total evapotranspiration (using the Bowen ratio energy balancemethod) and transpiration of the bines (using the stem heat balance sensors type EMS SF 62). Actual evapotranspiration peaked when the crop was fully developed, at 80 - 90% of the potential evapotranspiration. Most of the water was evaporated and less than half of the total amount of vaporized water was transpired (the partitioning depended on a stage of crop development). EMS heat balance sensors don't require any empirical calibration. However, to ensure the correctness of the sap flow measurements, acalibration of the sap flow sensors was performed. Just before the harvest, a total of eighteen bines were removed from the plants and their water uptake was measured potometrically (volumetrically). Accuracy of the sap flow measurement

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GK - Lesnictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.30.0017" target="_blank" >EE2.3.30.0017: Postdoktorandi v oborech biologických věd na MENDELU</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Horticulturae

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    951

  • Číslo periodika v rámci svazku

    June

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    79-86

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus