Nový chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F19%3AN0000095" target="_blank" >RIV/14864347:_____/19:N0000095 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/19:N0000085
Výsledek na webu
<a href="http://www.pivovarskedny.cz/" target="_blank" >http://www.pivovarskedny.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nový chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva
Popis výsledku v původním jazyce
KROFTA, Karel a Alexander MIKYŠKA. Nový chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva. In: 28. Pivovarsko-sladařské dny: Průvodce (sborník) posterů a přednášek ze semináře konaného 31. 10. - 1. 11. 2019. Plzeň: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský; Vysoká škola chemicko-technologická, Kvasný průmysl a Agentura ELIS, s. 11. Nový chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva umožňuje jeho výrobu pro konkrétního uživatele. Aplikace preparátu v pozdním chmelení nebo do vířivé kádě přinesla pozitivní výsledky z hlediska chemického profilu i senzorické kvality piva.
Název v anglickém jazyce
The new hop-malt preparation for simultaneous brewing and coloring of beer
Popis výsledku anglicky
KROFTA, Karel a Alexander MIKYŠKA. Nový chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva. In: 28. Pivovarsko-sladařské dny: Průvodce (sborník) posterů a přednášek ze semináře konaného 31. 10. - 1. 11. 2019. Plzeň: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský; Vysoká škola chemicko-technologická, Kvasný průmysl a Agentura ELIS, s. 11. The new hop-malt preparation for simultaneous brewing and coloring of beer enables its production for a specific user. Application of the preparation in late hopping or in a whirlpool gave positive results in terms of chemical profile and sensory quality of beer.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů