Výroba nízkodohřívaných sýrů a výskyt jakostních vad.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A93381_2" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:93381_2 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výroba nízkodohřívaných sýrů a výskyt jakostních vad.
Popis výsledku v původním jazyce
Eidamské sýry jsou často postiženy vadami - světlá zóna po obvodu bochníků, výskyt malých štěrbinek v podpovrchová vrstvě a především měkčí horní vrstvou bloků sýra. Intenzita těchto vad se mění během zrání sýrů.Výskyt těchto abnormalit a jejich intenzita je způsobena nesourodým složením bochníků sýra - hlavně rozložením sušiny a soliprosté sušiny. Dominující vliv na nehomogenní složení napříč blokem sýra je přisuzován solení sýrů v solné lázni při dvou teplotách (v teplé solné lázni a následujícím dosolením v chladné solné lázni).
Název v anglickém jazyce
Production of Semihard Cheese and Quality Defects Occurence.
Popis výsledku anglicky
Edam cheese are often affected by defects - bright ring in periphery zone of loafs, occurrence of small chinks in subsurface layer and above all soft upper-layers of cheese blocks. The violence of these defects is changing during the cheese ripening.Occurrence of these abnormalities and their intensity are caused by inhomogeneous composition of the cheese loafs - mainly in dry matter and salt-free dry matter. The dominating influence on inhomogeneous composition across the cheese mass is attributed to brine salting at two temperature levels (warm brine salting with subsequent cold salting).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9338" target="_blank" >EP9338: Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mléko a sýry 2002
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
97-101
Název nakladatele
Česká společnost chemická, Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii, Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
23. 1. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—