Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením na tekuté trvanlivé mléčné výrobky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A0041011" target="_blank" >RIV/16193296:_____/02:0041011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením na tekuté trvanlivé mléčné výrobky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anotace : Tekuté trvanlivé výrobky, u kterých výrobce deklaruje minimální dobu trvanlivosti v měsících, představují pro výrobce problém, jak zajistit jejich kvalitu s vysokou mírou spolehlivosti. Proto již při výběru a ošetření suroviny i vlastní výrobějsou hledány možnosti zabezpečení stálé kvality produktu. Na základě poznatků řešitelského kolektivu byly vytypovány 3 čisté mlékařské kultury, jejichž základní požadovanou vlastností je jejich minimální růst a tím i minimální zvyšování kyselosti mléka nebo smetany v reálných podmínkách skladování surovin pro výrobu tekutých trvanlivých výrobků. Funkčnost použitých kultur a jejich pozitivní vliv na kvalitu finálního produktu byly prokázány laboratorními, modelovými i provozními zkouškami.

  • Název v anglickém jazyce

    The possibilities to Influence the Ouality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality

  • Popis výsledku anglicky

    Liquid long life milk products with producer declaration of minimum durability some months represent the problem for producer to provide quality and high extent of reliability. Therefore already by raw material selection and treatment so as by bare produLiquid long life milk products with producer declaration of minimum durability some months represent the problem for producer to provide quality and high extent of reliability. Therefore already by raw material selection and treatment so as by bare production are looking possibilities to provide permanent product quality. On the base of the new knowledge's working team selected three pure lactic acid bacteria cultures. Their basic required property is minimal growth and thus minimal milk or cream acidity enhancement in real raw material storage for liquid long life milk products production. Functionality of cultures used and theirs positive effect on the quality of final product were established by laboratory, model and also operating e

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE0041" target="_blank" >QE0041: Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením tekuté trvanlivé mléčné výrobky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Milcom

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče