Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A00411_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/02:00411_1 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tekuté mléčné trvanlivé výrobky ošetřené UHT procesem tvoří V ČR 46 % objemu konzumního mléka, což představuje cca 10% objemu nakupovaného syrového mléka. Zájem o trvanlivé výrobky stoupá jak ze strany spotřebitele, tak obchodních řetězců, pro které jsoutyto výrobky z hlediska douhé trvanlivosti velmi výhodné.Požadavky kladené na trvanlivé výrobky vyžadují jejich vysokou a stabilní kvalitu.Navržený projekt se zaměřuje na 1) kvalitu syrového mléka vhodnou pro trvanlivé výrobky2) možnosti pozitivních úprav zastoupení mikroflory použitím čistých mlékařských kultur.3) zvýšení provozní spolehlivosti výroby využitím nástrojů řízení kvality (HACCP)4) kvalitativní znaky finálních produktů5) specielní znaky kvality u výrobků používaných do horkých tekutin (tzvaplikační vlastnosti)Zastoupení řešitelského týmu tvořeného výzkumným pracovištěm a dvěma významnými výrobci tekutých trvanlivých výrobků dává dobrý předpoklad ke splnění cíle projektu.

  • Název v anglickém jazyce

    The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality

  • Popis výsledku anglicky

    The liquid milk products with long keeping quality treated by UHT process cover 46 % of liquid milk volume in Czech Republic representing 10 % of the volume of purchassed raw milk. The demand for the products with long keeping quality increases or from the past of the consumers or from the parts of the market chains, as for these ones the mentionted peoducts are very suitable from the points of view of the long keeping quality.The requirements of the products with long keeping quality.The requirements of the products with long keeping quality represent the high and steady quality.The suggested project is aiming to :1. The quality of raw milk suitable for the production of products with long keeping quality2. To the possibilities of the positive regulation of the representation of the flora applying the pure milk cultures3. To the increasing of the processing reliability applying the tools of the quality management (HACCP)4. To the qualitative indexes of final products5. To the special

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE0041" target="_blank" >QE0041: Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením tekuté trvanlivé mléčné výrobky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Neuveden

  • Verze

    Neuveden

  • Identifikační číslo nosiče

    QE0041