Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F05%3A00%3A_3244" target="_blank" >RIV/16193296:_____/05:00:_3244 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/05:00:_3244 RIV/00027022:_____/05:00:_3244

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšívmlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-cu

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented products from naked barley extract

  • Popis výsledku anglicky

    Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy starter cultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermentedbarley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-curd). Consistence of these products depended on temperature, more markedly in products containing milk raw material or larger portion of barley extract. Aftertaste was more pronounced inmilk products, too. 27 - 60 % of assesors would buy these food-stuffs. The longest shelf-life (4 weeks) had fermented products with yoghurt culture and spreads.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékarské listy - Zpravodaj (2005)

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2005

  • Číslo periodika v rámci svazku

    92

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    14-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus