Technologie výroby rýžového dezertu s probiotiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F11%3ATMRICE11" target="_blank" >RIV/16193296:_____/11:TMRICE11 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/11:ZRYDPR11
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby rýžového dezertu s probiotiky
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci a ideový návrh výrobní linky na výrobu rýžového dezertu s probiotiky. Dezert je určen zejména pro vegetariány, vegany, pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka, laktosovou intolerancí, fenylketonurií, diabetem nebo pro pacienty na nízkobílkovinné dietě. Dezert neobsahuje živočišné bílkoviny, cholesterol, laktosu ani lepek.
Název v anglickém jazyce
Manufacturing technology of rice dessert with probiotics
Popis výsledku anglicky
Verified technology contains manufacturing parameters, composition and parameters of the product, material balance and principal design of manufacturing line for production of rice dessert with probiotics. The dessert is intended especially for vegetarians, vegans, patients with allergy to cow milk proteins, lactose intolerance, phenylketonuria, diabetes or for patients on low-protein diet. The dessert doesn´t contain animal proteins, cholesterol, lactose or gluten.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TMRICE11
Číselná identifikace
—
Technické parametry
?Amunáček, rýžový meruňkový dezert s probiotiky? Výrobek obsahuje vodu, rostlinný olej, rýžovou mouku, rýžový sirup, stabilizátor, zahušťovadlo, meruňky, fruktosu, kyselinu citronovou, aroma, kulturu E. faecium a hypoalergenní jogurtovou kulturu
Ekonomické parametry
Velikost produkce v roce 2011 cca 20 tis. ks kelímků, v následujících letech rostoucí na cca 130 tis. ks kelímků v roce 2014. Hodnota produkce v letech 2011 ? 2014 se očekává na průměrné úrovni 700 tis. Kč ročně.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
16193296
Název vlastníka
MILCOM a.s.; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—