Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rýžový dezert s probiotiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AFRIPRO11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:FRIPRO11 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/11:MFRIPR11

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1664680&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1664680&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rýžový dezert s probiotiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká rýžového dezertu s probiotiky, který je vhodný pro pacienty s alergií na mléčné bílkoviny, s alergií na sójové bílkoviny, s alergií na suché skořápkaté plody, s laktosovou intolerancí, se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění, pro celiaky, pro diabetiky a pro vegetariány a vegany. Dezert obsahuje rýžovou mouku, stabilizátory, škrobový sirup, hypoalergenní probiotickou kulturu bifidobakterií, laktobacilů nebo enterokoků a vodu. Dezert může dále obsahovat rostlinný olej,ochucující složku, prebiotika nebo hypoalergenní jogurtovou nebo mezofilní kulturu.

  • Název v anglickém jazyce

    Rice probiotic dessert

  • Popis výsledku anglicky

    This technical solution is concerned with a rice probiotic dessert that is suitable for patients suffering from milk protein allergy, soy protein allergy, dry nutshell seeds allergy, lactose intolerance, higher risk of cardiovascular diseases, coeliac disease or diabetes mellitus and for vegetarians and vegans. The dessert contains rice flour, stabilizers, starch syrup, hypoallergenic probiotic culture of bifidobacteria, lactobacilli or enterococci and water. The dessert can also contain vegetable oil,flavouring ingredients, prebiotics or hypoallergenic yoghurt or mesophilic cultur

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    22460

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., AMUNAK s.r.o. Praha,CZ

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence