Rýžový dezert s probiotiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AFRIPRO11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:FRIPRO11 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/11:MFRIPR11
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1664680&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1664680&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rýžový dezert s probiotiky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká rýžového dezertu s probiotiky, který je vhodný pro pacienty s alergií na mléčné bílkoviny, s alergií na sójové bílkoviny, s alergií na suché skořápkaté plody, s laktosovou intolerancí, se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění, pro celiaky, pro diabetiky a pro vegetariány a vegany. Dezert obsahuje rýžovou mouku, stabilizátory, škrobový sirup, hypoalergenní probiotickou kulturu bifidobakterií, laktobacilů nebo enterokoků a vodu. Dezert může dále obsahovat rostlinný olej,ochucující složku, prebiotika nebo hypoalergenní jogurtovou nebo mezofilní kulturu.
Název v anglickém jazyce
Rice probiotic dessert
Popis výsledku anglicky
This technical solution is concerned with a rice probiotic dessert that is suitable for patients suffering from milk protein allergy, soy protein allergy, dry nutshell seeds allergy, lactose intolerance, higher risk of cardiovascular diseases, coeliac disease or diabetes mellitus and for vegetarians and vegans. The dessert contains rice flour, stabilizers, starch syrup, hypoallergenic probiotic culture of bifidobacteria, lactobacilli or enterococci and water. The dessert can also contain vegetable oil,flavouring ingredients, prebiotics or hypoallergenic yoghurt or mesophilic cultur
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
22460
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., AMUNAK s.r.o. Praha,CZ
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence