Modifikovaný mléčný materiál s navýšením obsahem bílkovin a laktózy určený pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F12%3AMFMODI12" target="_blank" >RIV/16193296:_____/12:MFMODI12 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.lst" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.lst</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modifikovaný mléčný materiál s navýšením obsahem bílkovin a laktózy určený pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká nového modifikovaného mléčného materiálu použitelného pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka. Podstata modifikovaného mléčného materiálu spočívá v tom, že obsahuje přídavek hrubé mléčné bílkoviny do 1% hmotn. a/nebopřídavek laktózy do 1% hmotn. Výhodou těchto materiálů je možnost zajištění vyšší přesnosti při IR analýzách produktů s vysokým obsahem složek mléčné sušiny a dále minimalizace sezonních vlivů, které ovlivňují složení mléčné suroviny použité při výroběmléčných materiálů pro nastavení IR přístrojů
Název v anglickém jazyce
Modified milk material with increased protein and lactose for measurement control of infrared milk analyzers
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to the new modified material applicable to the measurement of infrared milk analyzers. The principle of the modified material is addition of crude milk protein to 1 % by weight and/or the addition of lactose to 1 % by weight. The advantage of these materials is to ensure greater accuracy the IR analysis of products with high content of milk solid components and minimize seasonal influences effecting the raw milk composition in the manufacture of dairy materials for settingIR instruments.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08072" target="_blank" >2B08072: Nové postupy systému kontroly syrového mléka a mléčných výrobků v etapách technologického procesu výroby a finalizace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
23502
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
MILCOM a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence