Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modifikovaný mléčný materiál s navýšením obsahem bílkovin a laktózy určený pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F12%3AMFMODI12" target="_blank" >RIV/16193296:_____/12:MFMODI12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.lst" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.lst</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modifikovaný mléčný materiál s navýšením obsahem bílkovin a laktózy určený pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká nového modifikovaného mléčného materiálu použitelného pro kontrolu měření infračervených analyzátorů mléka. Podstata modifikovaného mléčného materiálu spočívá v tom, že obsahuje přídavek hrubé mléčné bílkoviny do 1% hmotn. a/nebopřídavek laktózy do 1% hmotn. Výhodou těchto materiálů je možnost zajištění vyšší přesnosti při IR analýzách produktů s vysokým obsahem složek mléčné sušiny a dále minimalizace sezonních vlivů, které ovlivňují složení mléčné suroviny použité při výroběmléčných materiálů pro nastavení IR přístrojů

  • Název v anglickém jazyce

    Modified milk material with increased protein and lactose for measurement control of infrared milk analyzers

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to the new modified material applicable to the measurement of infrared milk analyzers. The principle of the modified material is addition of crude milk protein to 1 % by weight and/or the addition of lactose to 1 % by weight. The advantage of these materials is to ensure greater accuracy the IR analysis of products with high content of milk solid components and minimize seasonal influences effecting the raw milk composition in the manufacture of dairy materials for settingIR instruments.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08072" target="_blank" >2B08072: Nové postupy systému kontroly syrového mléka a mléčných výrobků v etapách technologického procesu výroby a finalizace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    23502

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence