Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Fruit Quality of Six Apple Cultivars Stored in ULO and Conventional CA Atmospheres

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000598" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000598 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Fruit Quality of Six Apple Cultivars Stored in ULO and Conventional CA Atmospheres

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to compare fruit quality of apple cultivars stored in Ultra Low Oxygen (ULO) and conventional controlled atmospheres. Six apple cultivars (Golden Delicious, Jarka, Jonagold, Melrose, Sampion and Topaz) were stored in two atmospheres [(1% O2 + 1% CO2; ULO) and (2% O2 + 2% CO2; CA)]. Apples of each cultivar were taken for evaluations three times during storage (January, April, July). One part of apple samples was evaluated at one day after removal from storage and the second part after holding one week at 20 °C (shelf life). Evaluated traits were sensory characteristics (odor, texture, firmness, juiciness, acidity, aroma, overall taste) and measurements of tissue firmness and soluble solids. Better results in ULO comparedwith conventional CA were found in all examined cultivars except for Melrose, mostly evident by higher tissue retention. Results were consistent with data obtained with sensory evaluation both after removal from cold storage and after 7 d

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Fruit Quality of Six Apple Cultivars Stored in ULO and Conventional CA Atmospheres

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to compare fruit quality of apple cultivars stored in Ultra Low Oxygen (ULO) and conventional controlled atmospheres. Six apple cultivars (Golden Delicious, Jarka, Jonagold, Melrose, Sampion and Topaz) were stored in two atmospheres [(1% O2 + 1% CO2; ULO) and (2% O2 + 2% CO2; CA)]. Apples of each cultivar were taken for evaluations three times during storage (January, April, July). One part of apple samples was evaluated at one day after removal from storage and the second part after holding one week at 20 °C (shelf life). Evaluated traits were sensory characteristics (odor, texture, firmness, juiciness, acidity, aroma, overall taste) and measurements of tissue firmness and soluble solids. Better results in ULO comparedwith conventional CA were found in all examined cultivars except for Melrose, mostly evident by higher tissue retention. Results were consistent with data obtained with sensory evaluation both after removal from cold storage and after 7 d

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae

  • ISBN

    978-94-6261-071-2

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    397-401

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven, Belgium

  • Místo konání akce

    Lemesos, Cyprus

  • Datum konání akce

    10. 6. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku