Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Fruit Quality in Pears Stored in Ultra Low Oxygen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000612" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000612 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Fruit Quality in Pears Stored in Ultra Low Oxygen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare the quality of fruit of pear cultivars stored under Utra Low Oxygen (ULO) conditions. The experiment focused mainly on sensory evaluations and the presence of flesh internal damage, which can occur during ULO storagein pears and make fruit unmarketable. Five pear cultivars were observed in this study (Bohemica, Condo, Concorde, Conference, Vonka). Fruit were stored in two different ULO atmospheres and temperature of 1 °C. Sensory evaluations as well as detections ofinternal damage in fruit were carried out regularly during storage. The best sensory evaluations of fruit were found in Bohemica and Conference. Fruit of both cultivars were also evaluated as to lowest occurrence of internal damage. High presence of internal cavities was detected in Condo. High presence of internal browning was found in Vonka. Results showed Bohemica and Conference as suitable for ULO storage among tested pear cultivars.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Fruit Quality in Pears Stored in Ultra Low Oxygen

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the quality of fruit of pear cultivars stored under Utra Low Oxygen (ULO) conditions. The experiment focused mainly on sensory evaluations and the presence of flesh internal damage, which can occur during ULO storagein pears and make fruit unmarketable. Five pear cultivars were observed in this study (Bohemica, Condo, Concorde, Conference, Vonka). Fruit were stored in two different ULO atmospheres and temperature of 1 °C. Sensory evaluations as well as detections ofinternal damage in fruit were carried out regularly during storage. The best sensory evaluations of fruit were found in Bohemica and Conference. Fruit of both cultivars were also evaluated as to lowest occurrence of internal damage. High presence of internal cavities was detected in Condo. High presence of internal browning was found in Vonka. Results showed Bohemica and Conference as suitable for ULO storage among tested pear cultivars.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae

  • ISBN

    978-94-6261-092-7

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    589-592

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven, Belgium

  • Místo konání akce

    Leuven, Belgium

  • Datum konání akce

    14. 7. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku