Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Organoleptické hodnocení odrůd a novošlechtění jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F18%3AN0000054" target="_blank" >RIV/25271121:_____/18:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Organoleptické hodnocení odrůd a novošlechtění jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dne 4.1.2018 se konala již 49. degustace jablek za účasti 121 zájemců. K hodnocení bylo připraveno 43 odrůd a hybridů. Všechny vzorky byly z pokusných výsadeb VŠÚO Holovousy s.r.o. a byly uskladněny v chladírně při teplotě 1 až 2 °C. Výsledný součet bodů byl získán součtem průměrného bodového hodnocení slupky, vůně, konzistence dužniny, šťavnatosti, vzhledu a dvojnásobného počtu bodů chuti. Hodnocení chuti podle kyselosti nebylo do celkové hodnoty započteno a je uvedeno samostatně. Degustaci vyhrála odrůda ´Angold´, na dalších místech se umístily novošlechtění HL 2010m HL 2350, Meteor a HL 1194.

  • Název v anglickém jazyce

    Organoleptic evaluation of cultivars and newly bred varieties of apple

  • Popis výsledku anglicky

    The 49th apple tasting was held with the participation of 121 people on the 4th of January 2018. 43 cultivars and hybrids were prepared for evaluation. All samples were from the experimental plantations of RBIP Holovousy. Samples were stored in a refrigerator in 1 - 2 ° C. The resulting sum of points was obtained by the sum of the average score of fruit skin, aroma, flesh consistency, juiciness, appearance and twice the number of points for taste quality. There was no acidity evaluation stated in the total sum. The total value of acidity is shown separately. The cultivar 'Angold ' won the tasting, followed by HL 2010m, HL 2350, Meteor and HL 1194.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1608" target="_blank" >LO1608: Výzkumné ovocnářské centrum</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    VŠÚO Holovousy s.r.o.

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    121

  • Počet zahraničních účastníků

    3

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce