Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jarní degustace jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F20%3AN0000102" target="_blank" >RIV/25271121:_____/20:N0000102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jarní degustace jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve VŠUO Holovousy byl uspořádán workshop s ukázkami vzorků plodů, konala se jejich degustace. Hodnocenými kategoriemi na bodové stupnici 1 – 9 byly vzhled, vůně, slupka, kyselost, konzistence a šťavnatost dužiny a celková chuť. Letošním vítězem se stalo novošlechtění B 171 skladované v ULO, druhé místo obsadila odrůda Admirál skladovaná v ULO. Třetí místo obsadilo novošlechtění HL 345 skladované v ULO. V první polovině tabulky se umístily zejména plody skladované v atmosféře s nízkým obsahem kyslíku (ULO), která pozitivně ovlivňuje kondici jablek a prodlužuje dobu jejich efektivní skladovatelnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Spring tasting of apples

  • Popis výsledku anglicky

    A workshop with examples of fruit samples was organized at the University of Applied Sciences Holovousy, and their tasting took place. The evaluated categories on the point scale 1 - 9 were appearance, aroma, skin, acidity, consistency and juiciness of the flesh and overall taste. This year's winner was the new breeding B 171 stored in the ULO, the second place was taken by the variety Admiral stored in the ULO. The third place was taken by the new breeding HL 345 stored in the ULO. In the first half of the table are placed mainly fruits stored in a low-oxygen atmosphere (ULO), which has a positive effect on the condition of apples and prolongs the effective shelf life.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    VŠUO Holovousy

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    25

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce