Jarní degustace jablek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F20%3AN0000102" target="_blank" >RIV/25271121:_____/20:N0000102 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jarní degustace jablek
Popis výsledku v původním jazyce
Ve VŠUO Holovousy byl uspořádán workshop s ukázkami vzorků plodů, konala se jejich degustace. Hodnocenými kategoriemi na bodové stupnici 1 – 9 byly vzhled, vůně, slupka, kyselost, konzistence a šťavnatost dužiny a celková chuť. Letošním vítězem se stalo novošlechtění B 171 skladované v ULO, druhé místo obsadila odrůda Admirál skladovaná v ULO. Třetí místo obsadilo novošlechtění HL 345 skladované v ULO. V první polovině tabulky se umístily zejména plody skladované v atmosféře s nízkým obsahem kyslíku (ULO), která pozitivně ovlivňuje kondici jablek a prodlužuje dobu jejich efektivní skladovatelnosti.
Název v anglickém jazyce
Spring tasting of apples
Popis výsledku anglicky
A workshop with examples of fruit samples was organized at the University of Applied Sciences Holovousy, and their tasting took place. The evaluated categories on the point scale 1 - 9 were appearance, aroma, skin, acidity, consistency and juiciness of the flesh and overall taste. This year's winner was the new breeding B 171 stored in the ULO, the second place was taken by the variety Admiral stored in the ULO. The third place was taken by the new breeding HL 345 stored in the ULO. In the first half of the table are placed mainly fruits stored in a low-oxygen atmosphere (ULO), which has a positive effect on the condition of apples and prolongs the effective shelf life.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
VŠUO Holovousy
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
25
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce