Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůda jako faktor kvality pšeničného zrna

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F09%3A%230000631" target="_blank" >RIV/25328859:_____/09:#0000631 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odrůda jako faktor kvality pšeničného zrna

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek popisuje výsledky hodnocení kvality deseti nejvíce zastoupených odrůd ozimé pšenice získaných během sledování kvality obilovin v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo pěstováno přes 90 odrůd, 10 nejvíce zastoupených tvořilo přes 50 %. Zrno všech sledovaných odrůd dosáhlo velmi dobré pekárenské kvality, u některých odrůd byl zaznamenán nižší obsah N-látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Cultivar as a factor of wheat grain quality

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes results of quality evaluation of ten most frequent cultivars obtained in grain quality monitoring in CR in 2008. Grain quality was assessed by bulk density, crude protein content, sedimentation index, falling number and Besatz. Over90 cultivars were grown in 2008, 10 most frequent ones having over 50 % share. Grain of all tested cultivars had very good bread-making quality, however, lower protein content was noticed for some cultivars.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    30-31

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus