Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fusarium genetic traceability: Role for mycotoxin control in small grain cereals agro-food chains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3A%230000732" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:#0000732 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2012.09.016" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2012.09.016</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2012.09.016" target="_blank" >10.1016/j.jcs.2012.09.016</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fusarium genetic traceability: Role for mycotoxin control in small grain cereals agro-food chains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Risks associated with mycotoxin contamination of cereals, that are included in the ten major staple foods and greatly contribute to the dietary energy intake, are of worldwide relevance. In small grain cereals, mycotoxins are produced by fungi such as Aspergillus, Penicillium, Alternaria and Fusarium that colonize the plant in the field and can grow during the post-harvest period, producing several classes of mycotoxins. The identification of mycotoxigenic fungal species and strains is essential for developing effective strategies for control. For this purpose, genetic traceability has proved to be a valuable tool that can be applied along the whole production chain, starting in the field for early diagnosis of FHB (Fusarium Head Blight) disease to thefinal processing steps, such as malting or pasta making. In this paper, DNA-based analytical tools that are currently available for the identification and quantification of mycotoxigenic fungal species and strains are reviewed, with part

  • Název v anglickém jazyce

    Fusarium genetic traceability: Role for mycotoxin control in small grain cereals agro-food chains

  • Popis výsledku anglicky

    Risks associated with mycotoxin contamination of cereals, that are included in the ten major staple foods and greatly contribute to the dietary energy intake, are of worldwide relevance. In small grain cereals, mycotoxins are produced by fungi such as Aspergillus, Penicillium, Alternaria and Fusarium that colonize the plant in the field and can grow during the post-harvest period, producing several classes of mycotoxins. The identification of mycotoxigenic fungal species and strains is essential for developing effective strategies for control. For this purpose, genetic traceability has proved to be a valuable tool that can be applied along the whole production chain, starting in the field for early diagnosis of FHB (Fusarium Head Blight) disease to thefinal processing steps, such as malting or pasta making. In this paper, DNA-based analytical tools that are currently available for the identification and quantification of mycotoxigenic fungal species and strains are reviewed, with part

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE

  • ISSN

    0733-5210

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    175-182

  • Kód UT WoS článku

    000317162500004

  • EID výsledku v databázi Scopus