Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2013 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3A%230000781" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:#0000781 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2013 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách ze sklizně 2013 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 100 vzorků pšenice, 60 vzorků ječmene a 10 vzorků žita. Obsah DON a ZEA byl stanoven metodou ELISA, obsahNIV metodou HPLC. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a slovního hodnocení v rámci celé ČR i jednotlivých krajů. Obsah DON v pšenici byl mírně vyšší ve srovnání s předchozími lety. Požadavek na obsah DON (1250 ?g/kg) nesplnily 4 % vzorků pšenice, všechny vzorky ječmene a žita vyhověly. Obsah ZEA byl velmi nízký, požadavek na obsah ZEA (100 ?g/kg) splnily všechny vzorky pšenice i ječmene.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the quality of cereals harvested in 2013 with respect to the occurrence of limited Fusarium mycotoxins

  • Popis výsledku anglicky

    The report summarises the results of the mycotoxin content monitoring in harvested in 2013 in the Czech Republic. 100 samples of wheat, 60 samples of barley, and 10 samples of rye were assessed in total. DON and ZEA content was determined using ELISA method, NIV content using HPLC method. The results are presented as tables and comments for both the whole country and individual regions. DON content in wheat grain was moderately higher in comparison to previous years. 4 % of wheat samples were above DONlimit (1250 ?g/kg), all barley and rye samples satisfied. ZEA content was very low, all wheat and barley samples were below ZEA limit (100 ?g/kg).

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    14

  • Místo vydání

    Kroměříž

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství České republiky

  • Verze