THE EFFECT OF FOOD PROCESSING ON THE STRUCTURE OF CEREAL POLYSACCHARIDES
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000870" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000870 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
THE EFFECT OF FOOD PROCESSING ON THE STRUCTURE OF CEREAL POLYSACCHARIDES
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the work was to evaluate the changes in quality of polysaccharides that take place during the technological processes of cereals such as milling and steeping of grain, extrusion of flours, and baking and aging of bakery products. The changes in polymers structure of flours, steeped grains, and bakery products were observed by means of scanning electron microscopy (SEM). The SEM results were supported by additional analytical methods.
Název v anglickém jazyce
THE EFFECT OF FOOD PROCESSING ON THE STRUCTURE OF CEREAL POLYSACCHARIDES
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to evaluate the changes in quality of polysaccharides that take place during the technological processes of cereals such as milling and steeping of grain, extrusion of flours, and baking and aging of bakery products. The changes in polymers structure of flours, steeped grains, and bakery products were observed by means of scanning electron microscopy (SEM). The SEM results were supported by additional analytical methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 11TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-86238-85-2
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
141-146
Název nakladatele
University of Chemistry and Technology - Department of Carbohydrates and Cereals
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
7. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000371646000034