Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000069" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wholemeal barley flours from different hulless spring barley varieties were used to analyse and extract the water-soluble β-D-glucans. The barley varieties differed in β-glucans content and starch type (normal and waxy). The suggested extraction process of water-soluble β-glucans was optimized. Microstructure and molecular weight of β-glucan extracts were analysed and compared with regard to the barley source.

  • Název v anglickém jazyce

    Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Wholemeal barley flours from different hulless spring barley varieties were used to analyse and extract the water-soluble β-D-glucans. The barley varieties differed in β-glucans content and starch type (normal and waxy). The suggested extraction process of water-soluble β-glucans was optimized. Microstructure and molecular weight of β-glucan extracts were analysed and compared with regard to the barley source.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides - Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-80-7

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    248-251

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    8. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000468165000054