Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000069" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties
Popis výsledku v původním jazyce
Wholemeal barley flours from different hulless spring barley varieties were used to analyse and extract the water-soluble β-D-glucans. The barley varieties differed in β-glucans content and starch type (normal and waxy). The suggested extraction process of water-soluble β-glucans was optimized. Microstructure and molecular weight of β-glucan extracts were analysed and compared with regard to the barley source.
Název v anglickém jazyce
Extraction and characterization of B-glucans from new Czech barley varieties
Popis výsledku anglicky
Wholemeal barley flours from different hulless spring barley varieties were used to analyse and extract the water-soluble β-D-glucans. The barley varieties differed in β-glucans content and starch type (normal and waxy). The suggested extraction process of water-soluble β-glucans was optimized. Microstructure and molecular weight of β-glucan extracts were analysed and compared with regard to the barley source.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides - Glycoscience
ISBN
978-80-86238-80-7
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
248-251
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
8. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000468165000054