Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita pšenice ze sklizně 2019

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000033" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000033 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita pšenice ze sklizně 2019

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářské pšenice sklizené v roce 2019 v České republice. Celkem 553 vzorků pšenice bylo vyhodnoceno podle ČSN 46 1100-2. Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) 60 % vzorků z Čech a 67% vzorků z Moravy. Problémovým parametrem byla objemová hmotnost. Hodnoty FN byly velmi dobré, obsah bílkovin byl nejvyšší v řadě sledovaných let od roku 2002 a vysoká je rovněž kvalita bílkovin měřená Zelenyho testem. Kvalita sklizně je přibližně vyrovnaná v Čechách a na Moravě, je však třeba počítat s lokálními rozdíly. Nerecenzovaný článek: Farmář, 25, 2019, 12, 14-17.

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of wheat from the 2019 harvest in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the results of the quality monitoring of bread wheat harvested in 2019 in the Czech Republic. A total of 553 wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (i.e. without admixtures and impurities) by 60 % of samples from Bohemia and 67 % of samples from Moravia. The problematic parameter was test weight. Values of falling number were very good, the protein content was the highest in a time series data since 2002 and the quality of proteins measured by the Zeleny test was also high. The quality of the harvest is approximately comparable in Bohemia and Moravia, but local differences must be taken into account. Non-reviewed article: Farmář, 25, 2019, 12, 14-17.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů