Kvalita potravinářského žita sklizně 2023 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F23%3AN0000046" target="_blank" >RIV/25328859:_____/23:N0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita potravinářského žita sklizně 2023 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá výsledky sledování kvality žita sklizeného v roce 2023 v České republice. Celkem 34 vzorků žita bylo hodnoceno podle ČSN 46 1100-4. Kvalitu žita sklizně 2023 ovlivnilo deštivé počasí v první dekádě srpna. Požadavky na jakost žita splnilo ve dvou sledovaných parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu) 47 % vzorků žita. Mlynářské noviny, 34, 2023, 3, 6-8 . ISSN: 1214-6374
Název v anglickém jazyce
Quality of rye of the 2023 harvest in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The article deals with the results of monitoring the quality of rye harvested in 2023 in the Czech Republic. A total of 34 rye samples were evaluated according to CSN 46 1100-4. The quality of rye of the 2023 harvest was affected by rainy weather in the first decade of August. The quality requirements for rye were met by 47 % of the rye samples in the two parameters monitored (bulk density, number of drops). Mlynářské noviny, 34, 2023, 3, 6-8. ISSN: 1214-6374
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů